سرمقاله شماره 1؛ تولد مجله سفرنویسان
از دیرباز، سفر راهی برای کشف، کسب و یافتن آگاهی و دانش بود. با آنکه بسیار طاقتفرسا و پرمخاطره بود، مردان بزرگ باور داشتند آنچه با گذشتن از شهرها و اقلیمها به دست میآورند را در هیچ کتابی نمیتوان یافت. پس سختی به جان میخریدند و پا در جاده میگذاشتند. از گذشتگان، سفرنامههایی مکتوب برجای مانده که جز ارزش ادبیشان، از منظر جامعهشناسی و فرهنگشناسی نیز مرجع بسیاری از پژوهشها بوده و هستند. "بسیار سفر باید تا پخته شود خامی، صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی." امروزه سفر کردن یا به تعبیری گردشگری، همراه با لذتی بیشتر است، چراکه راههای سفر ایمنتر و وسایل نقلیه به مراتب پرسرعتتر و باکیفیتتر شدهاند. تکنولوژی باعث تسریع روند سفر شده و شبکههای مجازی و دنیای ارتباطات این بستر را فراهم کردهاند که آنچه در لحظه مشاهده میکنیم، با دیگران در سراسر دنیا به اشتراک بگذاریم. پیشرفت علم و تکنولوژی در قرن جدید باعث تغییر رفتار مشتریان صنایع مختلف در دنیا شده است. این تغییر رفتار موجی از خدمات نوین و محصولات جدید را برای تأمین نیازهای مشتریان ایجاد کرده و صنعت گردشگری یکی از مهمترین بخشهای بازار است که با این موج، تغییرهای بسیاری را در خود ایجاد کرده است.
مخاطبان این صنعت، بهخصوص علاقهمندان به سفر و تورلیدرها که اکثر زمان خود را صرف ماجراجویی و کشف دنیای پیرامون خود میکنند، دائماً در حال استفاده از ابزارهایی هستند که تکنولوژی روز در اختیارشان قرار میدهد. این موضوع باعث شده تا مخاطبان صنعت گردشگری نیازهای متفاوتی نسبت به گذشته احساس کنند. به همین دلیل، مجله اینترنتی سفرنویسان با هدف بررسی چالشهای اهالی سفر و انعکاس بازار سفر در کنار ارائه سفرنامههای جذاب ایرانیان در سراسر دنیا فعالیت خود را آغاز کرده و با شیوهای کارآمد، برای توزیع مجله به صورت رایگان در اینترنت، فایل PDF مجله از طریق شبکههای اجتماعی، وبسایت و اپلیکیشنها در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. این شیوه توزیع که همچنین میتواند مهمترین مزیت مجله نیز باشد در شرایطی است که مجلات چاپی به دلیل محدودیت کاغذ امکان توزیع گسترده را نخواهند داشت. همچنین به علت عدم نیاز به حمل و تخصیص فضا برای آرشیو و نگهداری، برخلاف نسخههای چاپی مجلات، علاقهمندان به سفر در هرجای دنیا به راحتی در پلتفرمهای خود میتوانند مجله سفرنویسان را مطالعه و آرشیوبندی کنند.
دانلود مجله:
ویژه نامه گردشگری سلامت (فارسی-انگلیسی)
ویژه نامه گردشگری و هوش مصنوعی
مخاطبان ماهنامه سفرنویسان بهصورت کلی شامل همه علاقهمندان به سفر و صنعت گردشگری هستند. این مجله برای عامه مخاطبان منتشر میشود، اما در آیندهای نزدیک، با توجه به رسالت اصلی مجله در خصوص "بررسی چالشهای صنعت گردشگری"، محتوای تولیدی در روند تهیه و انتشار، بهصورت تخصصیتر پیش خواهد رفت. چراکه هدف غایی این مجموعه ایجاد بستری است برای به اشتراکگذاری تجربیات، دانش و آگاهی مدیران صنعت گردشگری، اساتید و کارشناسان خبره این صنعت در کنار تورلیدرها و سفرگردهای حرفهای به عنوان مخاطبان خاص. همانگونه که انسان در سفر میآموزد و به نقل از سعدی "بسیار سفر باید تا پخته شود خامی"، مجله اینترنتی سفرنویسان تریبونی علمی و فرهنگی برای کارشناسان، بزرگان و پیشکسوتان در صنعت گردشگری خواهد بود.
این نشریه بهصورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرده و به دنبال پیگیری چالشها و بررسی آنها توسط کارشناسان مربوطه، بهصورت برگزاری میزگردها و مصاحبههای تأثیرگذار است. از رسالتهای دیگر مجله، حمایت اهالی سفر در مجله و شبکههای اجتماعی است. پس از گذشت حدود یک سال فعالیت در شبکه اینستاگرام، توانستهایم این حمایت را ثابت کنیم. از این رو، برگزاری گفتوگوهای زنده با فعالان عرصه گردشگری در این شبکه اجتماعی، خارج از فضای مکتوب مجله نیز یکی از فعالیتهای مهم مجموعه است. همچنین از دیگر اهداف مجله، اختصاص قسمتی از آن تحت عنوان "معرفی اهالی سفر" برای ارتباط بین مدیران عرصه گردشگری با اهالی حرفهای سفر، بهخصوص تورلیدرها در سراسر ایران است که گامی نوین و روبهجلو خواهد بود.
در پایان، از همه دوستانی که در این مسیر ما را حمایت میکنند و به تولید محتوای تأثیرگذار و البته توزیع گسترده مجله در اینترنت کمک میکنند، صمیمانه متشکرم و از پروردگار منان برای همه اهالی سفر، آرزوی روزگاری سرشار از عشق و لذت طلب میکنم.
محمد اسماعیل ارجمندی صاحب امتیاز و مدیر مسئول مجله اینترنتی سفرنویسان
مطالب مرتبط
میراث فرهنگی، هنری، گرشگری و صنایعدستی
هنر در طول تاریخ، رد پای پاک نشدنی و ثابتی دارد. نقش و نگاره های به جا مانده از نخستین انسان ها، نشان از ابتدایی ترین انعکاس هنر، برای نسل های آینده ب...
معرفی مجله گردشگری سفرنویسان
معرفی مجله سفرنویسان : سرمقاله شماره 1 معرفی مجله گردشگری سفرنویسان - از دیرباز، سفر، راهی برای کشف، کسب و یافتن آگاهی و دانش بود. با آن که...
زمان تغییر با تکنوکراسی
آیا ایران می تواند با تغییر رویکرد و حمایت از بخش خصوصی، صنعت گردشگری را به عنوان جایگزین نفت توسعه دهد؟ سرمقاله محمد اسماعیل ارجمندی در مجله سفرنویسا...