محمد اسماعیل ارجمندی
رشد گردشگری در فارس؛ برنامههای جدید برای سال ۱۴۰۴
پایگاه خبری سفر نویسان-افزایش گردشگران داخلی و خارجی در فارس
محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، از رشد تعداد گردشگران داخلی و خارجی در این استان طی سال ۱۴۰۳ خبر داد. وی اعلام کرد که در این بازه زمانی، ۷۹۰ هزار گردشگر داخلی و ۱۵۰ هزار گردشگر خارجی به فارس سفر کردهاند.وی با تأکید بر اهمیت جذب گردشگران بینالمللی افزود: «هر گردشگر خارجی بهطور متوسط ۱۴۰ دلار برای کشور درآمد ایجاد میکند، درحالیکه گردشگران داخلی نیز با میانگین هزینه هفت میلیون ریالی، نقش مهمی در اقتصاد گردشگری استان دارند.»ثابت اقلیدی با اشاره به افزایش میزان اقامت در مراکز رسمی، خاطرنشان کرد که ضریب اشغال اماکن اقامتی در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ بیش از ۹۰ درصد بوده است.
رویدادها؛ ابزار اصلی توسعه گردشگری در فارس
مدیرکل میراث فرهنگی فارس تأکید کرد که برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، یکی از راهکارهای مؤثر در رونق گردشگری است. وی به رویدادهایی همچون جشن تحویل سال در حافظیه، کنسرت علیرضا قربانی، نمایش «لسانالغیب»، سوگواره بینالمللی«میراث مراثی» با حضور ۲۲ گروه خارجی و میزبانی از سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی اشاره کرد.او تصریح کرد: «هیچچیز به اندازه برگزاری رویدادها نمیتواند به توسعه صنعت گردشگری کمک کند و این رویکرد را در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهیم داد.»
بیشتر بخوانید:
ثبت ۶۰۱ اثر تاریخی فارس در فهرست ملی: گامی بلند در حفظ میراث فرهنگی
سند توسعه گردشگری فارس؛ راهی بهسوی برنامهریزی واقعبینانه
نوروز در اماکن تاریخی ایران؛ تلفیق آیینهای باستانی و رمضانی
اتوبوس گردشگری تخت جمشید - شاهچراغ راهاندازی میشود
یکی از اقدامات مهم برای تسهیل دسترسی گردشگران، راهاندازی مسیر اتوبوسی از تخت جمشید به حرم مطهر شاهچراغ (ع) در نوروز ۱۴۰۴ خواهد بود. ثابت اقلیدی اعلام کرد که این برنامه با هماهنگی حجتالاسلام کلانتری، تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع)، در حال اجراست.وی همچنین بر اهمیت پیوند فرهنگی بین جاذبههای تاریخی و مذهبی فارس تأکید کرد و افزود: «افتخار ما این است که از دوران هخامنشی و ساسانی تا عصر زندیه، فارس همواره در قلب تمدن ایران قرار داشته است.»
آمادگی اماکن تاریخی فارس برای نوروز ۱۴۰۴
مدیرکل میراث فرهنگی فارس اعلام کرد که موزهها و اماکن تاریخی این استان، ازجمله حافظیه، تخت جمشید، پاسارگاد و شاهچراغ (ع)، برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده شدهاند.او افزود: «در مبادی ورودی شهرها و برخی مراکز تاریخی، غرفههای صنایعدستی بومی برپا شده است. همچنین با افزایش ساعت بازدید اماکن گردشگری، فرصت بازدید برای روزهداران در شب فراهم شده و این اقدام پایهگذار گردشگری شبانه در فارس خواهد بود.»
ثبت جهانی محور زندیه و افتتاح چاپارخانه شیراز
ثابت اقلیدی همچنین به اقدامات صورتگرفته برای ثبت جهانی محور زندیه و بافت تاریخی شیراز اشاره کرد. وی از بازگشایی چاپارخانه شیراز در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود که ساماندهی منظر ارگ کریمخان نیز بهزودی به مناقصه گذاشته خواهد شد.وی همچنین اعلام کرد که پس از توافق با مخابرات، آزادسازی حیاط دیوانخانه در دستور کار قرار گرفته و پس از تعطیلات نوروزی، دیوار تاریخی این بنا بازسازی خواهد شد.
بهبود زیرساختهای گردشگری تخت جمشید
یکی دیگر از اقدامات مهم صورتگرفته، بهسازی زیرساختهای پایگاه تخت جمشید است. به گفته ثابت اقلیدی، در یک سال گذشته مسیر ورودی این مجموعه مرمت شده، پارکینگهای موقت ایجاد شده و اقدامات لازم برای رفاه بیشتر گردشگران در نوروز انجام شده است.وی همچنین تأکید کرد که «برخلاف بسیاری از استانها، قیمت بلیت اماکن تاریخی و موزههای فارس در سال ۱۴۰۳ افزایش نیافته است.»
مقابله با اخبار کذب و شفافسازی عملکرد میراث فرهنگی
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به شفافیت عملکرد این مجموعه، اعلام کرد که «در برابر افرادی که با اهداف خاص، اخبار نادرست منتشر کرده و موجب تشویش اذهان عمومی میشوند، برخورد قانونی خواهد شد.»وی افزود: «برخی به دنبال سوءاستفاده و باجخواهی هستند، اما در ۱۵ ماه گذشته بدون حاشیه کار کردهایم و تسلیم خواستههای غیرقانونی نمیشویم.» بااینحال، او از نقدهای منصفانه استقبال کرده و از منتقدان دلسوز قدردانی کرد.
افزایش بودجه و آغاز پروژههای باستانشناسی
یکی از نکات مثبت عملکرد میراث فرهنگی فارس، رشد ۳۲۰ درصدی اعتبارات ملی و افزایش ۱۰ درصدی اعتبارات استانی در یک سال گذشته است.ثابت اقلیدی همچنین از آغاز کاوشهای باستانشناسی در محوطه جهانی بیشاپور پس از ۳۰ سال وقفه خبر داد و اعلام کرد که مسیرهای گردشگری در محور ساسانی توسعه یافتهاند.
نظارت جدی بر خانههای مسافر و بومگردیهای غیرمجاز
مدیرکل میراث فرهنگی فارس درخصوص نظارت بر اماکن اقامتی اظهار داشت که خانههای مسافر و بومگردیهای فاقد مجوز از این پس با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.وی تصریح کرد: «حدود ۵۰ بومگردی غیرمجاز در استان شناسایی شده است و از امروز، خانههای مسافر بدون مجوز پلمب خواهند شد.»او همچنین تأکید کرد که برای صدور مجوز اماکن اقامتی، هیچ هزینهای دریافت نمیشود و مجوز خانههای مسافر بهصورت یکروزه و موقت صادر خواهد شد، اما تأسیس بومگردی و هتل بوتیک نیازمند طی مراحل قانونی است.
مطالب مرتبط
صنایعدستی؛ میراثی برای گردشگری پایدار همدان
صنایع دستی گردشگری همدان به نقل از مجله سفرنویسان - صنایع دستی همدان، به عنوان یکی از غنی ترین جلوه های میراث فرهنگی کشور، نقشی حیاتی در توسعه گردشگری...
مطالبات صنعت گردشگری؛ نقشه راه گردشگری
مطالبات صنعت گردشگریبهنام حیدر پور؛ مدیرعامل شرکت نیک سفر مطالبات صنعت گردشگری؛ نقشه راه گردشگری مطالبات صنعت گردشگری بهنام حیدر پور؛...
حفظ محیطزیست، محرک توسعه گردشگری در ایران
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در مراسم روز درختکاری، بر ضرورت هم افزایی میان گردشگری و حفظ محیط زیست تأکید کرد.