تلاش برای توسعه گردشگری و میراث فرهنگی در خراسان جنوبی
پایگاه خبری سفرنویسان-تمرکز بر ثبت جهانی آثار تاریخی و تقویت گردشگری در استان
در نشست تخصصی میراث فرهنگی که با حضور مقامات ارشد و مسئولان گردشگری در طبس برگزار شد، بر توسعه زیرساختهای گردشگری و ثبت جهانی آثار فرهنگی خراسان جنوبی تأکید شد. سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، با اشاره به ظرفیتهای میراثی و طبیعی استان، از تلاشهای گسترده برای معرفی این منطقه بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور خبر داد.
بیش از ۲۶۵۰ اثر میراثی در خراسان جنوبی
هاشمی در این نشست اظهار کرد که تاکنون بیش از ۲۶۵۰ اثر میراثی در خراسان جنوبی شناسایی شده است که از این تعداد، ۱۱۵۰ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده و ۱۰ اثر نیز توانستهاند ثبت جهانی شوند. وی با اشاره به اهمیت این دستاوردها گفت: «ثبت جهانی آثار و مفاخر، از جمله روستای تاریخی اصفهک، نقش مهمی در معرفی ظرفیتهای فرهنگی استان در سطح بینالمللی دارد.»
وی همچنین افزود که روستای اصفهک از میان ۲۵۰ روستای منتخب جهان توانسته است عنوان ثبت جهانی را کسب کند که این موضوع بهطور ویژه در توسعه گردشگری منطقه مؤثر خواهد بود.
تحولات اقتصادی و آزادسازی معادن بلوکهشده استان
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات اخیر دولت برای توسعه اقتصادی استان، از آزادسازی ۳۰ هزار هکتار از معادن بلوکهشده استان پس از سالها خبر داد و این تصمیم را گامی اساسی در رشد اقتصادی منطقه دانست. وی همچنین از برنامههای دولت برای راهاندازی نیروگاه حرارتی طبس خبر داد و افزود که این پروژه با همکاری نمایندگان استان در آیندهای نزدیک عملیاتی خواهد شد.
حرم امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع)، قطب زیارتی شرق ایران
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ظرفیتهای مذهبی خراسان جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت که پس از حرمهای امام رضا (ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و شاهچراغ (ع)، چهارمین مکان زیارتی مهم کشور، حرم امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) در طبس است. وی افزود: «این مکان مقدس در مسیر تردد زائران بسیاری قرار دارد و لازم است که امکانات و شرایط زیارتی آن بیش از پیش تقویت شود.»
بیشتر بخوانید:
تأکید اصفهان بر توسعه گردشگری و عرضه صنایعدستی به گردشگران ایتالیایی
گسترش روابط فرهنگی میان ایران و ارمنستان
فردوسی؛ پل مشترک گردشگری ایران و تاجیکستان
برنامهریزی برای تخصیص اعتبارات ویژه گردشگری در سال آینده
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برنامههای مالی پیشبینیشده برای توسعه گردشگری، اظهار داشت که در سال آینده از محل اعتبارات تملک دارایی، بودجه مناسبی برای این حوزه اختصاص خواهد یافت. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که سهم بیشتری از اعتبارات ملی وزارت میراث فرهنگی به این استان تخصیص داده شود.
هاشمی همچنین از تشکیل یک هیأت اندیشهورز با حضور ۱۱۰ فعال حوزه گردشگری در استان خبر داد و افزود که این اقدام میتواند زمینهساز تحولات مثبتی در صنعت گردشگری خراسان جنوبی باشد.
تقدیر از تلاشهای استانداری در توسعه گردشگری استان
بهروز ندائی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این نشست تأکید کرد که پیشرفت گردشگری در خراسان جنوبی نتیجه پیگیریهای مستمر استاندار بوده و توجه ویژه ایشان به این موضوع، قابل تقدیر است. وی اظهار کرد: «ما نیز تمام تلاش خود را برای حمایت از این استان انجام خواهیم داد، چراکه خراسان جنوبی از نظر تاریخی و فرهنگی بینظیر است.»
۱۰ اثر ثبت جهانی، هویت تاریخی خراسان جنوبی را نمایان میکند
ندائی با اشاره به ثبت ۱۰ اثر جهانی در این استان، گفت که این تعداد نشاندهنده ظرفیتهای غنی فرهنگی و تاریخی منطقه است. وی ادامه داد: «باید قدر این سرمایههای فرهنگی را بدانیم و برای حفظ و توسعه آنها تلاش کنیم.»
وی همچنین تصریح کرد که پتانسیلهای گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی به اندازه یک کشور است و توجه به این حوزه میتواند اقتصاد استان را متحول کند.
امضای تفاهمنامه همکاری برای توسعه گردشگری
در جریان این نشست، مقامات استان و وزارتخانه به توافق رسیدند که برای حل مشکلات ساختاری، اداری و تخصصی گردشگری، تفاهمنامهای بین وزارت میراث فرهنگی و استانداری خراسان جنوبی به امضا برسد. این تفاهمنامه قرار است در سفر آینده وزیر به استان بهطور رسمی اجرایی شود.
مطالب مرتبط
آغاز فعالیت پویش بینالمللی هر گردشگر، یک درخت
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همزمان با 15 اسفندماه و روز ملی درختکاری، پویش بین المللی «هر گر...
حضور پررنگ ایران در نمایشگاه گردشگری ITB برلین ۲۰۲۵ با حمایت ویژه دولت
نمایشگاه گردشگری ITB ۲۰۲۵ برلین، با حضور گسترده ایران و حمایت کامل از بخش خصوصی، فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیت های گردشگری کشور در سطح جهانی محسوب م...
مرنجاب؛ نگین گردشگری ایران در سایه بیتوجهی
کویر مرنجاب در آران و بیدگل، که یکی از قطب های گردشگری کویری ایران به شمار می رود، به دلیل مشکلات مدیریتی و زیرساختی، در آستانه از دست دادن جایگاه ارز...