محمد اسماعیل ارجمندی

چهارشنبه، 25 تیر 1404 - 14:03

زمان برپایی سی‌وهشتمین نمایشگر بین‌المللی صنایع دستی ایران اعلام شد

زمان برگزاری سی وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ایران از ۶ تا ۱۰ شهریورماه در تهران اعلام شد. در نشستی با حضور وزیر میراث فرهنگی و ذی نفعان این حوزه، از سیاست های تحولی، صدو...
تبلیغات

صنایع دستی؛ پل ارتباطی فرهنگ و اقتصاد در عرصه جهانی

به گزارش پایگاه خبری سفرنویسان ، فرزاد اوجانی ، مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، زمان برگزاری سی‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی را از تاریخ ۶ تا ۱۰ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران اعلام کرد.در ادامه نشست‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تشکل‌های خصوصی پس از جنگ ۱۲ روزه، سیدرضا صالحی‌امیری ، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سه‌شنبه ۲۴ تیرماه با مدیران‌کل، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنایع دستی دیداری داشت که علی بابایی ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست حضور داشت.

مریم جلالی ، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در این نشست به سیاست‌های تحولی این حوزه اشاره کرد و گفت: پس از تدوین و ابلاغ سند ملی توسعه صنایع دستی از سوی رئیس‌جمهور، اکنون تدوین سند زنجیره ارزش صنایع دستی در دستور کار کمیسیون فرهنگی دولت قرار گرفته است.او همچنین از نمایندگان تشکل‌ها و مدیران‌کل خواست با هم‌افزایی و انسجام ، در مسیر اجرای دقیق اسناد بالادستی گام بردارند تا صنایع دستی ایران به جایگاه شایسته خود در عرصه اقتصاد ملی و جهانی دست یابد.

 

صدور مجوزهای شغلی و حمایت از هنرمندان

احمدی‌فارسیانی ، مدیرکل حمایت از تولید، از صدور ۵۸۰ هزار مجوز شغلی در ۱۸ گروه و بیش از ۳۰۰ رشته صنایع دستی خبر داد و تأکید کرد: تمام تصمیمات اجرایی در معاونت صنایع دستی از مسیر شورای فنی عبور خواهد کرد.او با اشاره به پیگیری‌های وزیر میراث فرهنگی برای تأمین منابع از صندوق پیشرفت ، گفت: این اقدام می‌تواند به توسعه بیمه هنرمندان و حمایت پایدار از فعالان این حوزه منجر شود.

 

بیشتربخوانید:

سند زنجیره ارزش صنایع‌دستی در دستور کار دولت؛ نقش حیاتی در رفع آسیب‌های اجتماعی

صنایع دستی ایران میراثی که با چالش‌هایش پابرجاست

 

برنامه‌های نمایشگاهی و ترویجی

فرزاد اوجانی ، مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی، ضمن اعلام زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی، گفت: با پیگیری‌های وزیر میراث فرهنگی، استانداران و سفرای کشورهای اسلامی در این دوره حضور خواهند داشت.او همچنین از برنامه اعطای نشان تجاری به پنج استان پایلوت با هدف تقویت صادرات صنایع دستی سخن گفت و افزود: در ایام اربعین، پنج استان در مسیر تردد زائران داخلی و خارجی نمایشگاه‌هایی را برپا خواهند کرد تا از ظرفیت معنوی این مناسبت برای ترویج صنایع دستی بهره بگیریم.

نرگس رجایی ، مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع دستی، با اشاره به اهمیت آموزش درون‌زا در صنایع دستی، گفت: درصدد اعطای مجوز به آموزشگاه‌های آزاد هستیم و پرونده‌های مربوطه از سوی استان‌ها تهیه و ارسال خواهد شد.او همچنین از برگزاری دهمین جشنواره ملی سرو سیمین در اسفندماه خبر داد و افزود: برنامه‌ریزی برای اجرای جشنواره مهر اصالت نیز با هدف استانداردسازی رشته‌ها در دستور کار قرار دارد.

 

تعامل بین دولت و بخش خصوصی

در این نشست، نمایندگان بخش خصوصی و معاونان صنایع دستی استان‌های همدان، آذربایجان شرقی، یزد، قزوین و مازندران به بیان نقطه‌نظرها و پیشنهادهای خود پرداختند.از جمله حاضران در این بخش می‌توان به عابصی (عضو شورای راهبردی صنایع دستی)، اکبرپور (نماینده بنیاد تعاون سپاه)، محمدعلی ودود (مسئول کارگروه توسعه فرهنگی صنایع دستی)، ملامحمد (کارگزار خانه استاد بهزاد) و مرتضوی (مدیرعامل شرکت تلفیق هنر) اشاره کرد.در پایان، مقرر شد جلسات منظم با حضور نمایندگان تشکل‌ها، مدیران‌کل و معاونان صنایع دستی در ماه‌های آینده نیز ادامه یابد تا تعامل بین وزارتخانه و فعالان این حوزه تقویت شود.

 

خلاصه:

زمان برگزاری سی‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی ایران از ۶ تا ۱۰ شهریورماه در تهران اعلام شد. در نشستی با حضور وزیر میراث فرهنگی و ذی‌نفعان این حوزه، از تدوین سند زنجیره ارزش صنایع دستی، صدور مجوزهای شغلی، و برنامه‌های نمایشگاهی و ترویجی خبر داده شد.


 

تبلیغات

مطالب مرتبط

شرایط جوی نامساعد، نخستین رالی دوچرخه‌سواری کویر شهداد را به تعویق انداخت

نخستین رالی دوچرخه سواری در کویر لوت شهداد به دلیل شرایط جوی نامساعد و به منظور حفظ ایمنی شرکت کنندگان، به تعویق افتاد. تاریخ جدید برگزاری این رویداد...

بازارچه‌های نوروزی: پیوند فرهنگ و اقتصاد عشایر ایلام

بازارچه ها و نوروزگاه های عشایری در ایلام، با ارائه صنایع دستی و تجربه زندگی عشایری، به رونق اقتصاد محلی و حفظ فرهنگ بومی کمک می کنند. محمدجواد خانزاد...

روابط گردشگری ایران و آفریقا؛ دکتر صدیقی

دکتر صدیقی، عضو هیات مدیره جامعه تورگردانان، درباره سمپوزیوم ایران-آفریقا و نقش آن در توسعه گردشگری بحث می کند. او بر کشف بازارهای نوظهور و رفع موانع...