رونق بازارچه‌های صنایع‌دستی در نوروز ۱۴۰۴

در نوروز ۱۴۰۴، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برنامه های ویژه ای برای توسعه صنایع دستی و افزایش بازدید از کارگاه های زنده صنایع دستی اجرا خواهد کرد.
تبلیغات

پایگاه خبری سفرنویسان-رشد بازدید از کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی در نوروز

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور اعلام کرد که در نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۲ میلیون گردشگر از کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی بازدید کردند و امسال این رویداد فرهنگی با برنامه‌ریزی دقیق‌تری برگزار خواهد شد.مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، در همایش «به استقبال نوروز ۱۴۰۴» که در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: امسال نیز شاهد افزایش برنامه‌های مرتبط با صنایع‌دستی در نوروز خواهیم بود و تمرکز بر کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی بیشتر از گذشته خواهد بود.وی با اشاره به برگزاری دو رویداد بزرگ در این حوزه، شامل نمایشگاه صنایع‌دستی و جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی (سرو سیمین ۹)، بر اهمیت هماهنگی بین معاونان و مدیران در سطح ستادی و استانی تأکید کرد.

 

افزایش همکاری با دستگاه‌های اجرایی و استفاده از ظرفیت‌های جدید

جلالی با اشاره به نقش تعاملات بین‌بخشی در ارتقای جایگاه صنایع‌دستی، گفت: همکاری گسترده‌ای با استانداری‌ها، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای دولتی برقرار شده و مدیران‌کل استانی می‌توانند با این نهادها مشارکت کرده و از ظرفیت‌های آنها برای توسعه بازارچه‌های صنایع‌دستی استفاده کنند.وی همچنین تأکید کرد که تقارن نوروز و رمضان فرصتی ویژه برای گسترش صنایع‌دستی محسوب می‌شود و برنامه‌هایی برای بهره‌گیری از این موقعیت در نظر گرفته شده است.

 

بیشتر بخوانید:

ابهام در آمار گردشگران ورودی ایران؛ ضرورت شفاف‌سازی و برنامه‌ریزی دقیق

پیمایش کویر لوت با اسب‌های ایرانی؛ گامی برای معرفی گردشگری تجربه‌گرا

نوروز و رمضان؛ دو بهار در یک زمان با برنامه‌های ویژه

 

بازارچه‌های صنایع‌دستی در اماکن تاریخی و ایستگاه‌های حمل‌ونقل

جلالی با اشاره به اهمیت برگزاری بازارچه‌های صنایع‌دستی در اماکن تاریخی، گفت: یکی از مسائل مهم در این بازارچه‌ها، حفظ شأن بناهای تاریخی و رعایت شئونات ماه مبارک رمضان است. همچنین نظارت بر قیمت‌گذاری محصولات صنایع‌دستی در این بازارچه‌ها باید جدی‌تر دنبال شود.او همچنین از توافق جدید با وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد غرفه‌های فروش صنایع‌دستی در ایستگاه‌های قطار و پایانه‌های مسافری خبر داد و اظهار داشت: این همکاری می‌تواند ظرفیت جدیدی برای معرفی و عرضه صنایع‌دستی ایرانی ایجاد کند.

 

تقویت امکانات استان‌ها در نوروز ۱۴۰۴

بهروز ندایی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، در این همایش، از برنامه‌های گسترده برای آماده‌سازی استان‌ها در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این همایش به نوعی نشان‌دهنده وفاق سازمانی در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است و اقدامات متعددی برای تقویت زیرساخت‌ها در دست اجراست.وی افزود: با توجه به تقارن نوروز با رمضان، برنامه‌های مناسبتی متنوعی در سطح کشور طراحی شده و حمایت‌های مالی و تجهیزاتی برای استان‌ها در نظر گرفته شده است. 

 

ارتقای نمایندگی‌های شهری میراث‌فرهنگی به اداره مستقل

ندایی همچنین اعلام کرد که با موافقت وزیر میراث‌فرهنگی، ۱۱۰ نمایندگی شهری در سطح کشور به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارتقا خواهند یافت. این اقدام با هدف تقویت مدیریت گردشگری در این شهرها و افزایش نقش آنها در برنامه‌های توسعه گردشگری انجام می‌شود.

 

تبلیغات

مطالب مرتبط

موزه‌ها و پایگاه‌های تاریخی ایران آماده استقبال از گردشگران نوروزی

بیش از هزار موزه، پایگاه و پهنه تاریخی در ایران برای میزبانی از گردشگران در نوروز ۱۴۰۴ آماده شده اند. مصطفی پورعلی، مدیرکل دفتر ثبت و حریم آثار، اعلام...

تحول در میراث‌فرهنگی: مسیر جدید وزارتخانه برای توسعه پایدار

نشست شورای معاونان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بر محورهای کلیدی همچون نقش دیپلماسی فرهنگی، اصلاح نظام مالیاتی و بیمه ای، مدیریت منابع ما...

سفر استاندار کهگیلویه و بویراحمد به دنا

یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در سفری یک روزه به روستاهای شهرستان دنا، از دارشاهی تا جلاله، به بررسی مشکلات و نیازهای مردم این مناطق پر...