محمد اسماعیل ارجمندی

سه‌شنبه، 10 تیر 1404 - 10:56

اسکان بیش از هزار نفر طی جنگ در ۱۳ هتل تهران،جبران خسارت‌های ۴۰۰ میلیون تومانی هتل‌ها در دستور کار وزارت میراث فرهنگی

در نشستی با حضور وزیر میراث فرهنگی و رئیس جامعه هتلداران ایران، به بررسی چالش های صنعت هتلداری پس از جنگ اخیر پرداخته شد. هتلداران با ارائه خدمات رایگان و تخفیفات قابل توجه، نقش مه...
تبلیغات

وزیر میراث فرهنگی: تشکیل کمیته جبران خسارت و دیپلماسی فعال برای جذب گردشگر

 

 بررسی چالش‌های صنعت هتلداری پس از جنگ اخیر و نقش هتلداران در مدیریت بحران

به گزارش سفر نویسان -در نشستی مهم که با حضور جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران، و سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در هتل بین‌المللی باباطاهر تهران برگزار شد، به بررسی وضعیت صنعت هتلداری در پی جنگ اخیر و کاهش گردشگری پرداخته شد. هتلداران با تأکید بر تعهد خود به مهمان‌نوازی و مسئولیت اجتماعی، خواستار حمایت‌های قاطع دولت برای جبران خسارت‌ها و بازسازی زیرساخت‌های فرسوده شدند.

 

تشکیل کمیته جبران خسارت و دیپلماسی گردشگری

طی این نشست، وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر ضرورت حمایت از صنعت گردشگری، پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای متشکل از نمایندگان هتلداران و تشکل‌های گردشگری را مطرح کرد و اظهار داشت:«این کمیته با همکاری هتلداران باید گزارشی دقیق از وضعیت کنونی و راهکارهایی برای جبران خسارت‌ها به دولت ارائه دهد.»صالحی‌امیری با اشاره به روند صعودی گردشگری ورودی پیش از جنگ بین ایران و اسرائیل، گفت:«سال گذشته بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شدند که نشان‌دهنده بازگشت کشور به مدار گردشگری بین‌المللی بود، اما جنگ اخیر این روند را مختل کرد.»او با تأکید بر اهمیت دیپلماسی گردشگری، افزود:«جذب هدفمند گردشگران خارجی، کلید نجات صنعت گردشگری است.»

 

تلاش هتلداران در شرایط بحرانی

جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران، با اشاره به اقدامات هتلداران در ایام جنگ، اعلام کرد که ۱۳ هتل در تهران به اسکان بیش از ۱۱۰۰ نفر از آسیب‌دیدگان این بحران کمک کردند، بدون دریافت جریمه برای کنسلی رزروها. او اضافه کرد:«هتل‌های سراسر کشور نه‌تنها کنسلی‌ها را بدون جریمه پذیرفتند، بلکه تخفیفات ۵۰ تا ۹۰ درصدی لحاظ کرده و برخی حتی خدمات رایگان به مسافران و آسیب‌دیدگان ارائه کردند. در برخی نقاط بالاترین درصد اشغال را داشتیم، اما همچنان با حدود ۴۰۰ میلیون تومان کنسلی رزرو مواجه هستیم؛ که جبران این هزینه با توجه به سخنان وزیر و تشکیل کمیته‌ای برای بررسی و جبران خسارات در دستور کار قرار دارد.»

حمزه‌زاده با اشاره به فرهنگ ریشه‌دار مهمان‌نوازی در صنعت هتلداری ایران، اظهار داشت:«هتل‌ها در بحران‌هایی مانند کرونا و جنگ اخیر، مسئولیت مدنی خود را به‌خوبی ایفا کرده‌اند. هم‌چنین علی‌رغم کاهش شدید ضریب اشغال، هتل‌ها از تعدیل نیرو پرهیز کرده و حقوق کارکنان را به‌موقع پرداخت کردند.»

 

همکاری با اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تقویت زیرساخت‌ها

حمزه‌زاده از تعامل نزدیک با جامعه حرفه‌ای بوم‌گردی خبر داد و گفت:«ما همیشه در کنار جامعه بوم‌گردی هستیم و در شرایط بحرانی، هماهنگی بسیار خوبی برای توزیع عادلانه مسافران و ارائه خدمات داریم. این همکاری به بهبود خدمات اقامتی در شرایط خاص کمک کرده و تجربه‌های موفقی از آن کسب شده است. هم‌افزایی بین هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی، به‌عنوان بخشی از اکوسیستم گردشگری، نقش مهمی در مدیریت بحران‌ها ایفا می‌کند و می‌تواند الگویی برای آینده باشد.»او همچنین به وضعیت فرسوده بسیاری از هتل‌ها اشاره کرد و خواستار تخصیص منابع برای بازسازی شد:«بخش زیادی از تأسیسات اقامتی نیاز به مرمت دارند تا کیفیت خدمات به گردشگران ارتقا یابد.»

 

نقش وزارت میراث فرهنگی و پیشنهادات آتی

انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور، اظهار کرد:«قبل از شروع جنگ، وزارتخانه گام‌های بلندی را برای توسعه گردشگری برداشته بود که رژیم صهیونیستی فضا را بر هم زد. با این حال و در همین شرایط، اقامتگاه‌ها در بسیاری از نقاط کشور تا ۹۰ درصد تخفیف لحاظ کرده‌اند و بوم‌گردی‌ها رایگان اسکان داده‌اند. برای اولین بار از صندوق توسعه ملی وام گرفتیم و اگر قرار باشد دولت کمکی کند، اولین وزارتخانه‌ای که سهم می‌گیرد وزارت میراث فرهنگی است.»وزیر میراث فرهنگی نیز از تدوین جدول زمان‌بندی برای نشست‌های منظم با هتلداران خبر داد و اذعان داشت که وزارتخانه نقش تسهیل‌گر دارد و از پروژه‌های بخش خصوصی حمایت می‌کند.

 

خلاصه:

در نشستی با حضور وزیر میراث فرهنگی و رئیس جامعه هتلداران ایران، به بررسی چالش‌های صنعت هتلداری پس از جنگ اخیر پرداخته شد. هتلداران با ارائه خدمات رایگان و تخفیفات قابل توجه، نقش مهمی در مدیریت بحران ایفا کردند. وزیر میراث فرهنگی از تشکیل کمیته جبران خسارت و دیپلماسی فعال برای جذب گردشگر خبر داد.
 

تبلیغات

مطالب مرتبط

مرنجاب؛ نگین گردشگری ایران در سایه بی‌توجهی

کویر مرنجاب در آران و بیدگل، که یکی از قطب های گردشگری کویری ایران به شمار می رود، به دلیل مشکلات مدیریتی و زیرساختی، در آستانه از دست دادن جایگاه ارز...

مطالبات صنعت گردشگری؛ نقشه راه گردشگری

مطالبات صنعت گردشگری؛ نقشه راه گردشگری مطالبات صنعت گردشگری مجتبی گهستونی؛ روزنامه نگار یک سال پیش در...

گزارش ویژه از حضور ایران در نمایشگاه ITB برلین ۲۰۲۵

حضور ایران در نمایشگاه ITB برلین ۲۰۲۵، با وجود چالش های صدور ویزا و کاهش تعداد بازدیدکنندگان، گامی مهم در معرفی ظرفیت های کشور، بازاریابی بین المللی و...